Kaipaatko virkistäytymistä työpäivän jälkeen tai ideoita työporukan yhteiseen ajanviettoon? Perinteisesti töiden jälkeinen aika on pyhitetty perheelle tai kunkin omille menoille, mutta useamman vuoden ajan kasvavana trendinä on ollut vapaa-ajan viettäminen myös työporukan kesken. Ryhmähengen ja työhyvinvoinnin merkitystä ei enää lakaista maton alle, vaan ne ovat tämän päivän kuuma puheenaihe.

Työkavereiden tapaaminen työaikojen ulkopuolella - miksi se on tärkeää?

Työn mielekkyys ei koostu vain työn sisällöstä, palkasta ja työajoista vaan myös työporukan ilmapiirillä on suuri vaikutus työssä viihtymiseen. Kollegojen kanssa vietetty aika työn ulkopuolella auttaa näkemään kunkin ihmisen yksilönä työtehtävänsä takana. Tämä voi auttaa tuntemaan empatiaa työkavereita kohtaan, joka taas mahdollistaa ystävällisen ja hyväksyvän työympäristön. Ihminen on paljon muutakin kuin hänen työminänsä. Työpaikan ilmapiiri vaikuttaa olennaisesti työtekijöiden motivaatioon - mukavassa työympäristössä haluaa tehdä parhaansa. Ja mistä sitä tietää, ehkä uusi sielunkumppanikin löytyy omalta työpaikalta.

Tehokkuus on päivän sana, joten monen työpäivät ovat täynnä hektistä tekemistä. Niin kahvi- kuin lounastauotkin täyttyvät töihin liittyvistä puheenaiheista. Työkavereiden tapaaminen työympäristön ulkopuolella mahdollistaa rennomman yhdessäolon ja muiden aiheiden esille tuomisen. Kannattaakin päättää etukäteen, ettei työporukan vapaa-ajanvieton ainoa puheenaihe ole työ.

Miten ryhmähenkeä voi kohottaa?

Työn tasapuolisella jakamisella, motivoivilla työtehtävillä, reilulla kompensaatiolla, avoimella kommunikoinnilla sekä muilla työpaikkaan suoraan liittyvillä seikoilla on iso rooli työpaikan ilmapiirin ja ryhmähengen luomisessa, mutta siihen voi vaikuttaa myös työn ulkoisilla tekijöillä. Työpaikan yhteinen urheilujoukkue, kirjakerho, perjantaiset drinksut, joogatunti tai kesäinen piknik puistossa ovat hienoja mahdollisuuksia lisätä työporukan me-henkeä. Yhdessä tehdyt retket lähiympäristöön auttavat tutustumaan oman alueen mahdollisuuksiin. Perheille järjestetty tapahtuma luo aivan uuden ulottuvuuden työporukan kaverisuhteisiin. 

Hienolla kesäsäällä on hauska repäistä ja korvata perinteiset after work -oluet merellisellä after work -risteilyllä. After work -risteily on myös hieno tapa järjestää yrityksen kesäjuhlat ja nauttia samalla upeista saaristomaisemista raikkaassa ilmassa. Erilaiset juhlat ovat yritykselle oivia tapoja tuoda työporukka yhteen ja kiittää heitä hyvin tehdytä työstä.

Aloittakaa ryhmähengen luominen jo tänään ja pistäkää leikkimielinen kisa käytiin - millä tiimillä on paras idea työporukan virkistäytymiseen?

Mikäli etsit after work -ideoita Helsingin seudulla, voit kääntyä esimerkiksi SunLinesin puoleen.

jaa